top of page

BEWEEGGEDRAG & LEVENSKWALITEIT

BIJ 50-PLUSSERS

Lees hier alles wat je over het onderzoek wilt weten.

Op volwassen leeftijd is het behoud van functionele onafhankelijkheid en een goede levenskwaliteit cruciaal. Een verhoogde duur, frequentie en intensiteit van fysieke activiteit in combinatie met een beperking van sedentair gedrag is één van de belangrijkste strategieën om het risico op ziektes te verminderen en de gezondheid te bevorderen bij een vergrijzende bevolking. 

Trends in de huidige samenleving, zoals de toename van de arbeidsparticipatie van vrouwen, huishoudens met twee inkomens en een hogere werkdruk, leiden tot nauwe intergenerationele uitwisselingen met grootouders die steeds vaker ingeschakeld worden voor de opvang van kleinkinderen.
Aangezien de zorg voor kleinkinderen duidelijk verschillende fysieke taken omvat, kan dit indirect een invloed hebben op de gezondheid van de grootouders door veranderingen in de (actieve) levensstijl. 
Daarom wil dit onderzoek de 
onderliggende factoren en mechanismen van mogelijke veranderingen in fysieke activiteit en sedentair gedrag bij grootouders onder invloed van de zorg voor kleinkinderen onderzoeken.

Ontdek hier al het nieuws in verband met het onderzoek

Wil je meer weten over het waarom van dit onderzoek, klik dan verder

Grootmoeder2_edited.jpg

Kom meer te weten over wat een deelname aan het onderzoek inhoudt

Kom meer te weten over het team achter dit onderzoek

bottom of page